Algemene voorwaarden


Onderstaande algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle fotografie door Sherayda Buskermolen, handelt onder de naam: Sherayda Fotografie. Bij het boeken van een fotoshoot of complete reportage gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van Sherayda Fotografie. 

Gegevens fotograaf: 

Website: www.sheraydafotografie.com / www.sheraydafotografie.nl

Telefoon: + 31 6 19484230

KVK: 85129224

BTW: NL004054573B25

Auteursrecht van de foto’s

 • Sherayda Fotografie heeft het recht de foto’s te gebruiken voor promotie doeleinde zoals social media of de website. Indien dit niet gewenst is dient dit vóór de fotoshoot schriftelijk of per mail aangegeven te worden.
 • Het auteursrecht van de foto berust ten alle tijden in handen van Sherayda Fotografie.
 • Het is niet toegestaan de foto’s in te sturen naar fotowedstrijden zonder nadrukkelijk toestemming van de fotograaf.
 • De klant mag foto’s voor privé gebruik op social media plaatsen. Hierbij dient ten alle tijden vermeld te worden: Foto’s zijn gemaakt door Sherayda Fotografie.
 • Het is niet toegestaan foto’s van fotograaf in welke vorm dan ook aan te passen en vervolgens op internet te plaatsen.
 • Indien dit recht wel geschonden wordt heeft Sherayda Fotografie het recht om juridische stappen te ondernemen.

Offertes zijn geheel vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen. Bij de opdracht zijn de foto’s op hoge resolutie zonder watermerk inbegrepen.

De prijzen genoemd in offertes zijn 72 uur geldig. Alle genoemde prijzen in offertes zijn inclusief wettelijke belastingen (BTW) binnen Nederland.

Nadat de offerte is betaald, wordt de offerte een overeenkomst en wordt de betreffende shoot/reportage definitief gereserveerd.

Wijzigingen in de offerte

Het pakket kan niet worden verkleind.

Toepassing van de Algemene Voorwaarden van de wederpartij wordt hierbij uitdrukkelijk van de hand gewezen. Met het ondertekenen of aangaan van een overeenkomst van Sherayda Fotografie geeft de opdrachtgever aan op de hoogte te zijn van deze voorwaarden.

Aanvullend vind je hieronder de aanvullende voorwaarden welke specifiek gelden voor de diensten van Sherayda Fotografie.

Locaties

Voor fotografie op locatie: Men is zelf verantwoordelijk voor het kiezen van de definitieve locatie voor de fotoshoot. Sherayda Fotografie denkt uiteraard graag mee en kan adviseren.

Levering fotomateriaal

De bewerkte foto’s worden in hoge resolutie in jpg, binnen 3 weken na de geboorte, fotoshoot of bruiloft datum afgeleverd. De beeldselectie van de geboortereportage, fotoshoot of bruiloft wordt door Sherayda Fotografie gedaan, er is geen inzage in de bestanden mogelijk en de nabewerking wordt door Sherayda Fotografie bepaald. Hierin heeft de opdrachtgever geen inspraak. Alle files worden ge-edit op een gekalibreerd scherm voor maximale kwaliteit in het album, waarbij de juiste witbalans wordt bepaald van de omgeving.

Bij alle diensten geldt dat alle foto’s worden afgeleverd, zowel in kleur als in zwart-wit.

Alle foto’s worden naar gebruikelijke normen bewerkt, zoals dat nodig is bij RAW bestanden op de voor Sherayda Fotografie typerende wijze van bewerken. Ruwe bestanden worden worden niet geleverd, aangezien het eindresultaat na editen het eindproduct is voor het album, uiteraard in hoge resolutie in jpg.

Foto’s en gebruik (zie ook auteursrecht)

De fotograaf mag naar eigen, creatieve, inzicht de foto’s maken. De opdrachtgever mag de foto’s zoveel laten bijmaken als men zelf wil en uiteraard gebruiken voor privédoeleinden. De foto’s mogen op social media natuurlijk ook gewoon gedeeld worden; vermeld aub wel altijd de website of zakelijke instagram en/of facebook pagina van Sherayda Fotografie, kortom met de naamsvermelding er duidelijk bij. Publicatie van de afbeeldingen op een persoonlijke website (dus niet commercieel) is toegestaan, mits gebruik gemaakt wordt van de volgende copyright vermelding: foto: Sherayda Fotografie (www.sheraydafotografie.com)

Algemeen:

Het is niet toegestaan de door Sherayda Fotografie aangeleverde foto’s zelf nog bij te snijden (foto anders kaderen) of te bewerken d.m.v. kleur- en andere bewerkingsfilters via telefoon, Instagram, Facebook, Photoshop etc. De foto’s dienen altijd in originele staat, zoals aangeleverd door Sherayda Fotografie gebruikt te worden.

Auteursrecht:

Het auteursrecht van de foto berust ten alle tijden bij de fotograaf. Het is niet toegestaan foto’s van de fotograaf, in welke vorm dan ook, aan te passen en deze vervolgens op internet te plaatsen.

Het is de opdrachtgever niet toegestaan om bestanden voor commerciële of non-profit bedrijven te gebruiken en/of te publiceren in gedrukte media of op internet, tenzij hiervoor een licentie is afgegeven. Het is tevens niet toegestaan om foto’s in te sturen naar fotowedstrijden zonder nadrukkelijke toestemming van de fotograaf. De klant geeft de fotograaf toestemming voor het gebruik van de gemaakte foto’s voor promotie doeleinden. Zoals: maar niet beperkt tot: blog, portfolio, social media, flyers, exposities, wedstrijden. De klant kan schriftelijk of per email vóór de fotoshoot/reportage aangeven hier bezwaar tegen te maken. De fotograaf zal dan de foto’s niet gebruiken. Sherayda Fotografie zal geen foto’s, zonder overleg en toestemming, online plaatsen.

Auteursrecht van de foto’s

 •  Sheraydafotografie heeft het recht de foto’s te gebruiken voor promotie doeleinden zoals social media en website. Indien dit niet gewenst is dient dit vóór de fotoshoot per email of whatsapp aangegeven te worden. 
 • Het auteursrecht van de foto berust ten alle tijden in handen van Sheraydafotografie. 
 • Het is niet toegestaan de foto’s in te sturen naar fotowedstrijden zonder nadrukkelijk toestemming van de fotograaf. 
 • De klant mag foto’s voor privégebruik op social media plaatsen. Hierbij dient ten alle tijden vermeld te worden: Foto’s zijn gemaakt door Sheraydafotografie. 
 • Het is niet toegestaan foto’s van de fotograaf in welke vorm dan ook aan te passen en vervolgens op internet te plaatsen. 
 • Indien dit recht wel geschonden wordt heeft Sheraydafotografie het recht om juridische stappen te ondernemen. 

Reiskosten 

 • Reiskosten zijn inbegrepen binnen 30 km vanuit Uithoorn. Daarbuiten komt er een toeslag bij. 

Album 

 • Albums worden gemaakt in samenwerking met de klant. Dit wil zeggen dat de klant de kaft mag bepalen en welke foto’s er graag in het album verwerkt mogen worden. De lay-out wordt bepaald door de fotograaf. 
 • Schade aan producten moet binnen 2 dagen na ontvangst kenbaar gemaakt worden. Hierna vervalt recht op een nieuw product. Bestelde producten kunnen niet worden geretourneerd. U kunt zich niet beroepen op het beroepingsrecht aangezien het om maatproducten gaat. 
 • Sheraydafotografie is niet aansprakelijk wanneer het eindproduct afwijkt van de kleurweergave op het beeldscherm van de klant. 
 • Het album wordt na ontvangst van de drukker bij Sheraydafotografie goed nagekeken of alles naar wens is en daarna pas opgestuurd als alles juist blijkt te zijn gedrukt. Bij schade na verzenden vanuit Sheraydafotografie naar de klant veroorzaakt door de transporteur is Sheraydafotografie niet aansprakelijk. Mocht er geval van schade zijn en blijkt dat dit door het transport gekomen is, dan kan de verzender eventueel aansprakelijk gesteld worden en kan worden geprobeerd het bedrag van het verstuurde album terug te vorderen bij de transporteur. (PostNL) 
 • Alleen werk van Sheraydafotografie mag in het album worden opgenomen om de kwaliteit van het album te waarborgen.

Levering

 • De levertijden voor een fotoshoot betreffen +/- 3 weken. 
 • Sheraydafotografie levert foto’s in hoge resolutie jpg. Sheraydafotografie levert geen RAW bestanden. 
 • Foto’s worden geleverd via wetransfer in de email.

Annulering en/of ziekte 

 • Bij annulering of ziekte wordt de fotoshoot geannuleerd en plannen we een nieuwe datum.  

Privacy en persoonsgegevens 

 • Sheraydafotografie zal in geen enkel geval persoonlijke gegevens (zoals adres, geboortedatum, telefoonnummer, emailadres, etc.) openbaar maken of doorgeven aan derden.